info@idarevehukuk.com
Nursanlar 2 Plaza, Bayraktar Sk. No:9 D:39 Cevizli/Kartal/İSTANBUL

HAKKIMIZDA

İdare ve Vergi Hukukunun Tamamına İlişkin Hukuki ve Mali Danışmanlık

idare & hukuk hakkında

Anayasa’nın 125. maddesinin birinci fıkrasında, ‘İdarenin her türlü eylem ve işlemlerine karşı yargı yolu açıktır’; 155. maddesinin birinci fıkrasında ise ‘Danıştay, idarî mahkemelerce verilen kanunun başka bir idarî yargı merciine bırakmadığı karar ve hükümlerin son inceleme merciidir. Kanunda gösterilen belli davalara da ilk ve son derece mahkemesi olarak bakar‘ hükmü yer almaktadır.

Anayasa Mahkemesinin de birçok kararında belirtildiği üzere, tarihsel gelişime paralel olarak Anayasa’da adlî ve idarî yargı ayrımına gidilmiş ve idarî uyuşmazlıkların çözümünde idare ve vergi mahkemeleri ile Danıştay yetkili kılınmıştır. Bu nedenle, genel olarak idare hukuku alanına giren konularda idarî yargı, özel hukuk alanına giren konularda adlî yargı görevli olacaktır. (AYM, E.2011/35, K.2012/23, 16/02/2012, § …)

Türk hukukunda kabul gören ve Kıta Avrupası’nın da genelinde uygulanan yargı ayrılığı sistemine göre; idari nitelikteki işlem, eylem ve sözleşmelerden kaynaklanan uyuşmazlıklar adli makamların denetimi dışında bırakılmakta ve idarenin yargısal denetimi bu alanda uzmanlaşmış farklı bir yargı düzeni tarafından sağlanmaktadır.[1]

[1] http://tbbdergisi.barobirlik.org.tr/m2019-144-1871

Örneğin Bakanlıklar, Düzenleyici ve Denetleyici Kuruluşlar (RTÜK, SPK, BDDK, KVKK gibi kurumlar), Vergi Daireleri, Valilikler, Belediyeler gibi idari makamlar tarafından tesis edilen işlem ve icra edilen eylemlere karşı açılan davaların kural olarak hukuk mahkemelerinde açılması mümkün değildir. Konusuna göre davanın idare veya vergi mahkemelerinde açılması veya tüm ülkede uygulanan bir düzenlemenin iptali istenilmekte ise Danıştay’da ilk derece mahkemesi olarak davanın açılması gerekmektedir.

Hukuk büromuzda idari davalarda uzmanlaşmış Avukatlardan oluşan ekibimiz, idare hukuku/kamu hukuku ile ilgili tüm dava ve uyuşmazlıklarda idari kurumlar ve idari yargı mercileri nezdinde size hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti vermektedir.

ÇALIŞMA ALANLARIMIZ

Büromuzdaki avukatlar, müvekkillerini aşağıdaki kurumlar ve yargı mercileri önünde temsil etmektedirler :

Yargı Mercileri;

  • İdare Mahkemesi
  • Vergi Mahkemesi
  • Bölge İdare Mahkemesi İdare/Vergi Dava Daireleri (İstinaf)
  • Danıştay

    

  

   İdari Kurumlar;

 

  • Bakanlıklar,
  • Valilikler,
  • Düzenleyici ve Denetleyici Kuruluşlar (RTÜK, SPK, BDDK, KVKK gibi kurumlar),
  • Vergi Daireleri,
  • Valilikler,
  • Belediyeler
  • İl Özel İdareleri ve
  • diğerleri.

 

Daha fazla bilgi için veya idare hukuku alanlarını içeren özel durumunuzu görüşmek için lütfen bizimle iletişime geçin .

OFİS ADRESİ
Nursanlar-2 Plaza, Cevizli, Bayraktar Sk. No:9, 34865 D:39 Kartal/İSTANBUL
E-MAIL
info@idarevehukuk.com
TELEPHONE
+90 545 977 06 34
ÇALIŞMA SAATLERİ
Pzt-Cmt: 09:00 - 18:00

İdare ve Vergi Hukuku Avukatları ile İletişime Geçin

Client
Client
Client
Client
Client
Client
Client
https://idarevehukuk.com/wp-content/uploads/2019/10/logo_white_small_05-2.png
Nursanlar-2 Plaza, Cevizli, Bayraktar Sk. No:9, 34865 D:39 Kartal/İSTANBUL
0 545 977 06 34
info@idarevehukuk.com

Güncel bilgiler için bizi takip edin:

ÜCRETSİZ ÖN GÖRÜŞME

© idarevehukuk

İdeal Hukuk ve Danışmanlık Bürosu. 

Copyright © idarevehukuk 2019

İnternet sitemizde yer alan bilgiler İdeal Hukuk ve Danışmanlık tarafından, Avukatlık Kanunu ve Türkiye Barolar Birliği’nin meslek kuralları bağlamında sadece bilgi amaçlı olarak temin edilmektedir. Web sitemizdeki tüm içeriklerin telif hakkı İdeal Hukuka aittir.